Cea mai înaltă jucătoare de baschet din lume are doar 16 ani

29 dec.

Marvadene Anderson este o adolescentă în vârstă de 16 ani, originară din Jamaica care joacă baschet la liceul Rutgers Prep în Somerset, New Jersey. Ea măsoară 2.11 metri şi este cea mai înaltă jucătoare de baschet din lume.

Anderson a ajuns în Statele Unite ale Americii graţie unei burse obţinută pe baza valorii demonstrată în jocul de netball – un sport care se aseamănă cu baschetul. Adolescenta a stabilit în această disciplină câteva recorduri care cu greu vor putea fi doborâte. De la sosirea în New Jersey, Marvadene s-a concentrat foarte mult asupra jocului de baschet ale cărui reguli a început să şi le însuşească.

Ea îşi foloseşte corpul foarte bine în duelurile de sub panou acolo unde se remarcă deja la capitolul capace şi la coşuri uşoare.

„Toată lumea mă întreabă dacă joc baschet la nivel de colegiu şi asta pentru că în WNBA nu au auzit de numele meu. Când le răspund că sunt doar în al doilea an de liceu oamenii încep să dea înapoi. Totuşi ei se ataşează de mine datorită faptului că am un dezvoltat simţ al umorului. Cred că dacă aş fi mare şi rea aş avea probleme serioase” declară Marvadene Anderson pentru NY Post.

Antrenoarea Mary Coyle-Klinger împreună cu sora ei – fostă antrenoare în WNBA – Pat Coyle lucrează zilnic cu uriaşa jamaicană. Anderson a susţinut primul meci oficial de baschet din viaţa ei pe data de 10 decembrie când a izbutit 6 puncte. Antrenoarea ei însă nu a fost dezamăgită. Din contra:

„Bineînţeles că Marvadene va deveni un star al baschetului mondial. Are mişcări naturale şi cu toate că a pus mână pe mingea de baschet de doar 2 luni ea a demonstrat că învaţă repede şi se află deja la un nivel avansat. Sunt foarte optimistă în privinţa rezultatelor pe care le vom obţine din această colaborare” a declarat antrenoarea lui Rutgers Prep.

2 răspunsuri to “Cea mai înaltă jucătoare de baschet din lume are doar 16 ani”

  1. dodo decembrie 29, 2009 la 13:19 #

    ceva poze cu ea 😕 😀

  2. Erischhh...putin mai intepator ianuarie 12, 2010 la 16:44 #

    mi-ar trebui vreo’ 3 vieti ca sa ajung la inaltimea ei :)) si nici atunci nu sunt sigur (sa ma nasc cu inaltimea din viata precedenta)

Lasă un comentariu